Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virtuaalihevonen -- A sim-game horse

Armandia
VER II | VIH IIII

perustiedot

Nimi Armandia "Dia" Rotu Englanninpv
Ikä 7 v. (s. 15.4.'08) Väri Rautias
Kasvattaja Maria Säkäkorkeus 165 cm
Omistaja Rose (ent. Riika) Painotus Rataesteet
Rekisterinumero

VH11-202-0038

Koulutus Ko: HeA Re. 150cm Me. 120cm Ih. 160cm

luonnekuvaus

Hoidettaessa: Dia osaa pistää hanttiin ja onkin muiden kuin tuttujen seurassa usein hermostunut ja epäluuloinen, eikä siksi ole ihan pikkulasten hoitohevonen. Kovana pitää olla, mutta silti ymmärtäväinen ja reilu herkkää tammaa kohtaan. Harjata Dia pitää rauhallisesti ja kiirehtimättä. Hoitajan ollessa rauhallinen myös Diakin useimmiten rentoutuu. Tamma saattaa näykkiä ja potkiakin, jos ympärillä on paljon hälinää. Äkillisiä liikkeitä tulee Dian kanssa välttää, ja muun muassa pään ja vatsan seutu tulee harjata kevyesti ja pehmeällä harjalla. Kaviot nousevat usein helposti, usein ne ovat ylhäällä jo hoitajan vain koskettaessa jalkoja. Jalatkin tulee siis harjata maltillisesti. Mitä luotettavampi hoitaja, sitä luottavaisempi hevonen, kuten sanotaan. Tämä käy Dian suhteessa mainiosti.
Suitset kannattaa aina laittaa ensimmäiseksi, satulaa Dia vielä hieman protestoi pyörimällä ja uhkaillen potkia. Muuten varustus sujuu ongelmitta, jos osaa varata siihen aikaa.
Eläinlääkärin tarkistaessa käyttäytyy usein kuin paraskin hölmö, mutta onneksi useimmat eläinlääkärit ovat sen verran kokeneita että osaavat tamman kanssa työtä tehdä. Kengittäjät sen sijaan kehuvat Dian herkkyyttä jalkojen nostossa, vaikka kengittäjiäkin kotaan Dia hermoilee.

Ratsastettaessa: Omaa oman moottorin, kuuntelee äärimmäisen tarkkoja apuja ja tottelee pohkeita. Raippaa ei turhaan kannata ottaa tavallisille tunneille mukaan, usein se alkaa jo raipan nähdessään pyöriä ja selkäänkin pääseminen tuntuu mahdottomalta. Jos raippa edes hipaisee esimerkiksi laukassa, Dia on heti rynnistämässä ties minne.
Kuuntelee ohjia ja istuntaa, taivuttaa mukavasti kaulaansa ja astelee keveästi. Dialla on erittäin pehmeät ja mukavat askellajit, ravi on rytmikästä ja lennokasta. Laukka on tasaista ja hyvin hallittavissa. Osaa myös vaikeampia koululiikkeitä, kuten lisättyä ravia, sulku- ja avotaivutuksia ynnä muuta vastaavaa.
Esteillä Dia on elementissään. Se osaa olla myös omatoiminen, eli ponnistaa oikeasta kohdasta korkealle hyvän ratsastajan kanssa. Usein hypyistä tulee enemmän korkeammat kuin matalammat mitä pitäisi, sillä se on oppinut varomaan puomeja. Hypyt ovat yleensä tasaisia ja kauniin kaarevia. Pysyy kontrollissa myös esteiden jälkeen, mutta jos ratsastaja tömähtää alastulossa satulaan, Dia saattaa heittää pukit.
Kouluratsastuksessa Dia on myös erittäin hyvä, mutta saattaa käyttäytyä esimerkiksi kilpailuissa hieman kärsimättömästi ja väkijoukkoa levottomasti vilkuillen. Radalla se usein kiitää pää korkealla, ohjia vastustellen. Kotona kouluradalla käyttäytyy paljon rennommin ja taipuu liikkeisiin sujuvasti.
Maastossa on usein hieman säpsäkkänä, mutta ei pelkää liikoja. Tietysti normaalina hevosena saattaa pelottavia asioita hieman säikähtää.

Muulloin: Traileriin tamma menee helposti, etenkin jos jotain hyvä odottelee trailerin sisällä, herkkusuu kun on. Estekilpailuissa keskittyy yleensä olennaiseen, eli suoritukseen, mutta kouluradalla saattaa hölmöillä.

 

sukutaulu

evm- sukuinen

I: Amor Of Love

ii: Iii:
Iie:
Ie: Iei:
Iee:
E: Dear Dina Ei: Eii:
Eie:
Ee: Eei:
Eee:

tekijänoikeudet

Layout © Tidamin Kopiointisivut
Kuvat © Tiian Galleria

 

©2020 Armandia -- virtuaalihevonen - suntuubi.com